Амбасадорка Републике Србије у Скопљу Невена Јовановић састала се са потпредседником Владе Северне Македоније задуженим за европске послове Николом Димитровим.

Амбасадорка Јовановић пренела је потпредседнику Владе Димитрову подршку Србије евроинтеграцијама Северне Македоније и нагласила да је целом региону место у Европској унији.

Такође, амбасадорка је истакла да је чланство у ЕУ главни спољнополитички приоритет Републике Србије и да нас само јак и повезан регион брже води ка евроинтеграцијама.

Економско повезивање је оно чему као регион треба да будемо посвећени и да максималан допринос дамо успеху заједничке иницијативе „мини шенген“, рекла је амбасадорка Јовановић.

Потпредседник за европске послове Димитров истакао је значај регионалне сарадње у припреми за чланство у Европској унији, као и јачања стабилности и отпорности региона.

Саговорници су изразили очекивање да ће се позитиван тренд у билатералној сарадњи Републике Србије и Републике Северне Македоније наставити, како у погледу економског и социјалног јачања региона, тако и у смислу изградње заједничке европске будућности.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)