Амбасадорка Републике Србије у Скопљу Невена Јовановић посетила је општину Старо Нагоричане и састала се са градоначелницом Жаклином Јовановском, са којом је разговарала о могућностима за унапређење билатералне сарадње посебно кроз директно повезивање локалних самоуправа.

Саговорнице су разматрале бројна питања од значаја за положај српске заједнице која живи на територији општине Старо Нагоричане.

Амбасадорка је посетила и ОШ „Светозар Марковић“ којој је, као донацију Републике Србије, уручила књиге за школску библиотеку.

Она је истакла да се посета овој школи, надовезује на недавну посету министра Николе Селаковића, који је том приликом изразио спремност да Република Србија помогне рад, имајући у виду да се целодневна настава одвија на српском језику, а први корак у том смислу представља донација књига за школску библиотеку.

Амбасадорка Јовановић је указала на значај образовања на српском језику за припаднике српске заједнице у Републици Северној Македонији, а ђацима поручила да негују и чувају свој матерњи језик.

Original Article