Амбасадорка Републике Србије у Скопљу Невена Јовановић и декан Филолошког факултета „Блаже Конески” проф. др Анета Дучевска потписале су данас Меморандум о сарадњи на пољу образовања и културе.

Потписници су се сагласили да ће међусобно сарађивати у промовисању српског језика и културе, као и у презентовању македонског језика и културе, у циљу даљег учвршћивања пријатељства између Србије и Републике Северне Македоније.

Амбасадорка Јовановић истакла је да је овај Меморандум продужетак дугогодишње успешне сарадње наше две земље повезане снажним културно историјским везама.

„Република Србија придаје изузетну пажњу односима са Републиком Северном Македонијом као једним од најближих суседа и заинтересована је за унапређивање наших билатералних односа у свим областима“, рекла је амбасадорка и захвалила декану и Факултету на промовисању српског језика и културе.

Јованановић је посебно поздравила присутне студенте студијске групе за српски језик и књижевност Филолошког факултета „Блаже Конески”, подсећајући да је овим Меморандумом обухваћена и међусобна сарадња кроз размену искустава и знања, као и узајамне сарадње у акредитацији и унапређивању наставе на студијским и предметним програмима.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)