Амбасадор Републике Србије у Софији Жељко Јовић присуствовао је Министарској конференцији о демографској отпорности „Обликовање демографске будућности Европе, путеви за напредак друштва у свету брзих демографских промена“, у организацији Популационог фонда Уједињених Нација (УНФПА).

Конференцији је присуствовала делегација Министарства за бригу о породици и демографији, на челу са државном секретарком Милком Минић, као и повереница за заштиту равноправности Републике Србије Бранкица Јанковић.

Том приликом, учесници су разговарали о изазовима и могућностима са којима се државе сусрећу у решавању демографских промена ради смањења неједнакости, осигурања одрживог раста и јачања људског капитала.

Такође, на конференцији се дискутовало о модалитетима унапређења родне равноправности и увођења родно одговорних породичних политика, повезаности демографије и демократије у друштву, као и о иницијативама које се односе на управљање процесом старења становништва.

Скупу су присуствовали бројни представници државних институција, међународних организација, невладиног сектора и академских заједница, пре свега из европских и земаља централне Азије.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)