Амбасадор Републике Србије у Софији Жељко Јовић присуствовао је, у друштву амбасадорке Сједињених Америчких Држава у Бугарској Херe Мустафе и декана Америчког универзитета у Благоевграду (АУБГ) Дејвида Еванса, свечаном обележавању 30. годишњице рада ове веома респектабилне научне институције.

Овај Универзитет похађају студенти из читавог света и посебно нашег региона, а међу њима је велики број српских држављана.

У сусрету са нашим сународницима, амбасадор Јовић пожелео им је срећу у даљем раду и усавршавању и замолио да све научено примене у нашој земљи, уз обећање да ће држава Србија наставити да се развија и сваког дана буде све боље и сигурније место за живот.

Амбасадор Јовић разговарао је са деканом Универзитета Евансом и том приликом, истакао спремност да се у наредном периоду размотре могућности успостављања научно-техничке сарадње овог универзитета са сродним институцијама у Србији, како би се још више унапредила научна база у обе државе, и са још вишим квалитетом образовале наредне генерације.

Original Article