Амбасадор Републике Србије у Бугарској Жељко Јовић посетио је учеснике 15. Зимске школе дипломатије коју је, у граду Сандански, организовао Дипломатски институт Министарства иностраних послова Републике Бугарске у сарадњи са Фондацијом Ханс Зајдел.

Министарство спољних послова Републике Србије представљали су амбасадорка Марина Јовићевић, директорка Дипломатске академије и Лазар Вукадиновић.

Амбасадорка Јовићевић, која се обратила присутнима и учествовала у раду неколико радионица, размотрила је са директорком бугарског Дипломатског института Тањом Михајловом могућности успостављања чвршће сарадње, као и конкретне идеје и предлоге.

Током поменуте посете амбасадора Јовића, одржан је и краћи састанак којем су, поред амбасадорке Јовићевић и директорке Михајлове, присуствовали и Славчо Нејков, експерт из области енергетике, директор бугарског Института за енергетски менаџмент (ЕМИ) и регионални директор Фондације Ханс Зајдел, Клаус Фејсингер. На састанку су утврђени правци потенцијалне заједничке сарадње.

Original Article