Амбасадор Србије у Бугарској Жељко Јовић изјавио је вечерас да ће отправница послова амбасаде Србије што пре посетити децу из Србије повређену у несрећи аутобуса на ауто-путу Тракија и да ће се видети шта амбасада Србије може надаље да учини.

Јовић је изјавио за Танјуг да за сада нема много информација о несрећи српског аутобуса у Бугарској, али је потврдио је да је од колега из Министарства спољних послова Бугарске сазнао да су аутобусом путовали чланови фолклорног ансамбла Ју-Лира из Батајнице.

"Информисан сам да има лакше и наводно теже повређених, али о степену повреда ћемо моћи да говоримо тек када добијемо информације од јединих надлежних институција, а то су Министарство здравља Бугарске и болница Стара Загора. Сви су ми потврдили да нема мртвих и да нема никога са видљивим тешким повредама, што је најважније с обзиром да су у питању наша деца", рекао је Јовић.

Амбасадор је потврдио да су све надлежне институције у Бугарској максимално укључене и, према његовим речима, "бар у том сегменту можемо да будемо сигурни да ће наша деца да добију пуну подршку".

Извор: Танјуг

Original Article