Амбасадор Републике Србије у Бугарској Жељко Јовић састао се са градоначелником општине Разград Данчом Бојаџијевим са којим је разговарао о кључним демографским, социјално-економским, привредним и политичким параметрима ове општине, а састанку је присуствовао и председник Општинског савета Стојан Ненчев.

Том приликом, градоначелник Разграда, oпштине којa је седиште ФК ,,Лудогорец“, честитао је амбасадору победу ФК ,,Црвена Звезда“ у Лиги Европе и изразио интерес за додатно зближавање спортиста две државе и повезивање Разграда са неком од сличних општина у Србији.

Општина Разград представља мултинационалну општину, у којој живи велики број бугарских грађана турског порекла и за разлику од бугарских општина из западних делова земље, које су добро повезане са српским општинама, Разград нема такве контакте и развијену комуникацију, иако је присутна огромна жеља да се то деси.

Приликом посете Разграду, амбасадор Јовић разговарао је и са извршним директором ФК ,,Лудогорец“, Ангелом Петричевим, којем је захвалио на гостопримству и пажњи који су показани према играчима и стручном штабу српског клуба.Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)