Туристичка организација Србије је, у сарадњи са Амбасадом Републике Србије у Софији, Министарством туризма Бугарске и Туристичком организацијом Београда, одржала презентацију „Доживи Србију“ и бизнис форум, те представила туристичку понуду наше земље, посебно истакавши културне манифестације и догађаје.

Презентацију су отворили амбасадор Републике Србије у Софији Жељко Јовић и заменица министра туризма Бугарске Ирена Георгијева.

Амбасадор Јовић је истакао да су Србија и Бугарска суседне земље, повезане великом традицијом и културом, које одликује одлична билатерална сарадња, те позвао туристичке представнике обе земље да искористе све доступне ресурсе како би унапредили туристичку делатност.

Догађају је присуствовала и представница Туристичке организације Србије Зорица Јованов, као и бројни представници регионалних и локалних туристичких организација и туроператери из Србије и Бугарске.

Дарија Бутиган, маркетинг менаџер Туристичке организације Србије и Саша Стевановић, руководилац сектора за развој туризма Туристичке организације Београда, представили су, путем видео презентације, најзначајније сегменте туристичке понуде и потенцијале Србије.

Представници туристичких привредних субјеката две земље одржали су појединачне састанке и разменили информације од узајамног интереса, а у циљу остваривања евентуалне будуће пословне сарадње. Структура компанија је превасходно била из домена хотелијерства, угоститељства и минералних бања.

Original Article