Министар спољних послова Никола Селаковић састао се данас са министром иностраних послова Гватемале Педром Бролом Вилом, истакавши да је та централноамеричка земља у Србији препозната као искрени пријатељ.

Селаковић је изразио задовољство због прилике да, само десетак дана након званичне посете Гватемали, са министром Педром Бролом Вилом настави разговоре о унапређењу сарадње двеју земаља.

Саговорници су потврдили решеност да до краја ове године буду организоване консултације два министарства, које би требало да резултирају текстом свеобухватног споразума о сарадњи двеју земаља, а који би требало да обухвати многа поља од заједничког интереса, као што су култура, образовање, спорт, економија…

То ће, уверени су, резултирати унапређењем, како политичких односа, тако и економске сарадње, која је у овом тренутку на скромном нивоу.

Министар Селаковић је и овом приликом захвалио Гватемали због доследне подршке Србији по питању Косова и Метохије, изразивши уверење да ћемо и у будућности моћи да рачунамо на подршку те пријатељске државе у међународним организацијама.

Селаковић је захвалио колеги из Гватемале на одуци да лично представља своју земљу на комеморативном скупу поводом 60. годишњице прве конференције несврстаних земаља, нагласивши да ће представници Гватемале увек у Београду бити дочекивани као најдражи гости.Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)