Министар спољних послова Србије Никола Селаковић разговарао је данас, на маргинама комеморативног скупа Покрета несврстаних земаља у Београду, са министром иностраних послова Уганде Џеџеом Одонгом Абубакаром.

На састанку је истакнуто да су политички односи Србије и Уганде традиционално пријатељски и добри, а да сећање на улогу СФРЈ у периоду антиколонијалне борбе и даље представља један од позитивних темеља на коме се базирају наши савремени односи.

Министар Селаковић констатовао је да би замах политичким односима Србије и Уганде требало дати чешћом разменом посета на високом нивоу.

Саговорници су се заложили за јачање сарадње на свим пољима од обостраног интереса, пре свега у области економије и изградње инфраструктуре.

Шеф српске дипломатије захвалио је саговорнику на принципијелној подршци Уганде територијалном интегритету и суверенитету Србије.

Министар је поручио да је наша земља спремна да интензивира сарадњу у области образовања и културе, напомињући да велику пажњу придајемо програму „Свет у Србији“, да желимо да се млади из Уганде пријављују за стипендије, потом и образују у нашој земљи.

Овом приликом, двојица министара потписала су уговор којим Србија донира Уганди 40.000 вакцина АстраЗенека.


Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)