Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се данас у Њујорку са министром иностраних послова Ирана Хосеином Амир-Абдолахианом.

Селаковић је изразио задовољство због тога што је у прилици да, након овогодишње посете Ирану, настави контакте на високом нивоу са представницима те земље. Такође, саговорници су разговарали и о реализацији посете на највишем нивоу.

Честитајући иранском колеги на недавном избору на функцију министра иностраних послова, Селаковић је изразио очекивање да ће односи двеју земаља наставити да се развијају у духу међусобног разумевања и уважавања и да ће Амир-Абдолахиан бити гост Београда на предстојећем обележавању 60. годишњице прве конференције Покрета несврстаних.

Селаковић је саговорнику захвалио због доследне подршке Ирана територијалном интегритету и суверенитету Србије и подршци у међународним организацијама.

Србија је, према његовим речима, заинтересована за наставак јачања политичког дијалога са Ираном, као и за унапређење економске сарадње. С тим у вези, Селаковић је информисао иранског колегу о успесима економских реформи у Србији и позитивној агенди наше земље у региону оличену кроз иницијативу „Отворени Балкан“.
Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)