БЕОГРАД, 7. априла (Тањуг) – Председник Александар Вучић изјавио је вечерас да је Србија земља која има више респиратора од неких најразвијенијих земаља, пропорционално броју становника.

“Србија има најмодерније здравствене установе, има више респиратора него најразвијеније земље, пропорционално броју становика. Изборили смо се за то. Само да људи своју земљу не потцењују и да више верују у себе”, рекао је Вучићи за РТС.

Он је потврдио да је у почетку, када је било мање пацијената оболелих од Ковида 19, звао све болеснике, те да је разговарао са мушкарцем код кога је прво регистрован вирус корона.

“Бодрио сам га, да му кажем да није то ништа, да ће издржати. Рекао ми је да не верује да сам то ја”, испричао је Вучић.

Додао је да се људи из КЦ Војводине нису жалили, те подсетио да је толико болница и клиничких центара обновљено, на шта је поносан.

“Сад се виде резултати. Погледајте као изгледа КЦ Ниш, Војводине, гради се КЦС, како изгледа ”Драгиша Мишовић”, као спејс шатл… Али, нико није спреман за десетине хиљада болесних људи, није ни цео свет”, приметио је Вучић.

Додао је да су све запослене жене хероине нашег доба, којима се диви.

“И та болница изгелда као спејс шатл. Је ли вам лепше ту или на Сајму? Мени на Сајму. Али, само немојте земљу да потцењујете”, додао је Вучић.

Original Article