Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се данас у Њујорку са министром иностраних послова Камеруна Лженом Мбелом.

Министар Селаковић истакао је да су Србија и Камерун братске и пријатељске државе, које деле заједичке вредности, нарочито у погледу Покрета несврстаних, које су, према његовим речима, део наше заједничке историје, али и део наше будућности.

Србија, како је рекао Селаковић, баштини и остале принципе Покрета несврстаних земаља, а предстојеће обележавање 60. годишњице прве конференције несврстаних у Београду, биће прилика за реафирмацију тих вредности. Изразио је задовољство што је министар Мбела најавио да ће предводити делегацију Камеруна на скупу у Београду у октобру.

Шеф српске дипломатије је, такође, на темељу пријатељских историјских односа, изразио спремност за јачање политичког дијалога кроз размену посета на високом и највишем нивоу и унапређење економске сарадње Србије и Камеруна, као и сарадње у осталим областима.

Министар Селаковић је саговорнику изразио захвалност због принципијелне подршке Камеруна територијалном интегритету и суверенитету Србије, поштовању међународног права и подршке нашој земљи у међународним организацијама.

Селаковић је истакао да је наша земља, у оквиру програма „Свет у Србији“, повећала број стипендија за младе из Камеруна за студирање у Србији.
Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)