Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се данас са новим амбасадором Алжира Фатахом Махразом.

Селаковић је констатовао да Србију и Алжир везује традиционално вишедеценијско пријатељство и историјски односи који су добро наслеђе.

Министар је поручио да желимо да односи наше две земље континуирано напредују, посебно издвојивши политички дијалог, размену посета на високом и највишем нивоу и економску сарадњу. У том смислу, пренео је спремност да током ове године посети Алжир, нарочито имајући у виду да Србија и Алжир обележавају 60 година успостављања дипломатских односа.

Шеф српске дипломатије захвалио је Алжиру на принципијелној и доследној подршци очувању суверенитета и територијалне целовитости Србије, изразивши очекивање да ће оваква подршка Алжира остати непромењена, као и да ћемо у наредном периоду наставити успешну сарадњу и на мултилатералном плану.

Селаковић je указао да је Алжир наш највећи економски партнер у региону северне Африке, али и да постоји доста неискоришћених потенцијала за јачање привредне сарадње и трговинских односа две земље.

Такође, министар је рекао да би, у том циљу, било значајно да се разговара и о поновном успостављању директне авио-линије између Алжира и Београда.Original Article