Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се данас у Њујорку са министром иностраних послова Белорусије Владимиром Макејом.

Том приликом саговорници су констатовали да наше земље и народе веже чврсто и традиционално пријатељство.

Селаковић је са белоруским колегом разговарао о унапређењу политичког дијалога двеју земаља и сарадње на свим пољима од обостраног интереса.

Шеф српске дипломатије нагласио је да, пре свега, постоји велики простор за јачање економске сарадње, која је и даље испод реалних могућности и интереса двеју земаља.

Министар Селаковић је саговорнику изразио захвалност због доследне подршке Белорусије територијалном интегритету и суверенитету Србије, као и због става у међународним организацијама по питању чланства такозваног Косова. Такође, упознао је белоруског министра о актуелној ситуацији на КиМ и једностраним акцијама Приштине, као и о одбијању да примене Бриселски споразум више од сто месеци.

Селаковић је истакао да су стабилност и мир у региону главни циљ Србије и основ за економски развој целог региона, издвојивши „Отворени Балкан“ као одличну иницијативу за економску сарадњу и напредак региона. Информисао је, такође, белоруског министра о економским реформским успесима Србије, који су резултат визије председника Вучића.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)