Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се данас са амбасадором Мексика Карлосом Феликсом.

Селаковић је констатовао да две земље негују вишедеценијске пријатељске односе које краси високи степен међусобног поштовања и уважавања о питањима кључних националних интереса.

Министар је навео да о пријатељству Србије и Мексика говори и податак да ове године обележавамо 75 година од успостављања дипломатских односа, посебно изразивши задовољство што је тај јубилеј пропраћен организовањем пригодних манифестација у обе земље.

Како је истакао Селаковић, Србија је посвећена јачању политичког дијалога са Мексиком, реализацији посета на највишем и високом нивоу, подсетивши у том контексту на своју недавну посету Мексику и веома добре разговоре са највишим званичницима те државе. Овом приликом Селаковић је изразио наду да ће у наредном периоду и министар спољних послова Мексика доћи у званичну посету Србији.

Шеф српске дипломатије подвукао је да високо ценимо и да смо дубоко захвални Мексику на доследном ставу по питању поштовања међународног права и непризнавања једнострано проглашене независности тзв. Косова, као и на подршци коју нам пружа у оквиру међународних организација.

Говорећи о економској сарадњи, Селаковић је указао да је потребно унапредити привредене односе и повећати спољнотрговинску размену, и упутио позив инвеститорима из Мексика да улажу у Србији.

Саговорници су разговарали о активностима две земље на усаглашавању правне регулативе за унапређење економске сарадње, закључивањем Споразума о подстицању и заштити инвестиција и Споразума о избегавању двоструког опорезивања.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)