Државни секретар у Министарству спољних послова Немања Старовић примио је данас делегацију Представничког дома Народне скупштине Савезне Републике Нигерије, коју је предводио председник Посланичке групе пријатељства са Србијом Алију Ибрахим Ал-Мустафом.

Старовић је истакао да Србију и Нигерију везује вишедеценијско пријатељство, указавши да је потребно радити на интензивирању политичке и економске сарадње.

Посебно је захвалио на принципијелном ставу Нигерије у вези са непризнавањем једнострано проглашене независности тзв. "Косова".

Државни секретар упознао је саговорнике са економским успесима наше земље и могућностима за унапређење сарадње, док је нигеријска страна пренела заинтересованост за остваривањем сарадње у области информационих технологија, привреде, наменске индустрије и пољопривреде.

Такође, Старовић је информисао је саговорнике о реализацији програма Владе Србије „Свет у Србији“, подвукавши низ погодности које овај програм стипендија пружа младим људима из пријатељских држава, као што је Нигерија.

Original Article