Државни секретар Министарства спољних послова Немања Старовић састао се са шефом Делегације Европске уније у Србији Емануелеом Жиофреом и представницима амбасада држава чланица Европске уније.

Шеф Делегације Европске у Србији и представници амбасада упознали су саговорнике из Министарства са приоритетима и очекивањима Европске уније од предстојеће десете Прегледне конференције Уговора о неширењу нуклеарног наоружања која се одржава од 4. до 28. јануара 2022. године.

Учесници састанка су се сагласили да је Уговор о неширењу нуклеарног наоружања кључни инструмент међународног система контроле нуклеарног наоружања и да све државе учеснице на предстојећој Прегледној конференцији требају да уложе максималан напор како би се додатно ојачала његова примена у сва три стуба Уговора (непролиферација, разоружање и мирољубива употреба нуклеарне енергије).

Састанку су у име Европске уније поред шефа Делегације Европске уније у Србији присуствовали и амбасадори Аустрије, Белгије и Португала, као и заменици амбасадора Француске, Немачке, Шпаније, Италије, Данске, Словеније и Холандије.
Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)