Државни секретар у Министарству спољних послова Немања Старовић изјавио је да Србија одлучно и јасно одбацује лицемерне критике различитих актера у међународној заједници на рачун веома интензивних економских и политичких веза које имамо са Народном Републиком Kином.

Старовић је за Kинески државни радио рекао да су те критике којима је Србија често изложена израз лицемерја, јер долазе од представника држава које се такође не либе да уграбе одређене пословне прилике у сарадњи са компанијама из НР Kине, а намо то исто спочитавају или нам оспоравају то право.

Према његовим речима, НР Kина се толико уздигла да је данас постала најзначајнија сила на свету по параметрима геоекономске моћи.

Старовић је нагласио да фасцинира висок степен поверења и узајамности који постоји између највишег руководства НР Kине и кинеског народа и навео да је најаважнији канал комуникације у том смислу организација Kомунистичке партије Kине.

Државни секретар је рекао да Kина никада у својој историји није тежила експанзији, поготово не агресивној експанзији, да је увек примењивала на свој особен начин оно што данас називамо принципима мирољубиве коегзистенције и активне мирољубиве сарадње, а да је то нешто што је потребно и савременом свету.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)