(Last Updated On: December 8, 2021)

Државни секретар Немања Старовић учествовао је на дводневној конференцији у Бахреину под називом „Незнање је непријатељ мира“, уз учешће званичника и академских посленика из бројних земаља света.

Током боравка у Манами државни секретар Старовић је имао одвојене сусрете и разговоре са бахреинским министром иностраних послова Абдулатифом бин Рашидом Ал Зајанијем и подсекретаром за политичке послове Министарства иностраних послова, шеиком Абдулом бин Ахмедом Ал Халифом. Размењена су мишљења са високим званичницима Бахреина на теме сарадње на билатералном и мултилатералном плану, као и о интензивирању сарадње са Бахерином у бројним областима.

У фокусу конференције је био значај образовања и оснаживање младих са нагласком на религијским слободама, укључујући питања „сајбер“ претњи, раста говора мржње, екстремизма, расизма, насиља мотивисаног верском припадношћу, исламофобије, антисемитизма, верских прогона. Било је говора и о начинима борбе против тероризма и спревању негативних „онлајн“ утицаја на младе.

Старовић је учествовао на конференцији на позив председавајућег Управног савета „Глобалног центра Краљ Хамад за мирољубиву коегзистенцију“, шеика Халида бин Халифе Ал Халифе. Конференција је одржана под покровитељством краља Бахреина Хамада бин Исе Ал Халифе а свечаном отварању је присуствовао престолонаследник и премијер Бахреина шеик Салман бин Хамад Ал Халифа.


Original Article