Амбасадор Републике Србије у Аустралији Раде Стефановић предао је акредитивна писма председнику Републике Фиџи Рату Вилијаму Маивалилију Катонивереу и тиме ступио на дужност амбасадора на нерезиденцијалној основи у тој држави.

Амбасадор Стефановић је пренео поздраве председника Републике Србије Александра Вучића и истакао нашу опредељеност за унапређење билатералних односа са Републиком Фиџи.

Председник Катонивере је пожелео амбасадору Стефановићу добродошлицу и успех у раду, те указао на дугу историју дипломатских односа Републике Србије и Републике Фиџи. Замолио је амбасадора и да пренесе најбоље жеље за даљи напредак и просперитет председнику Александру Вучићу, Влади и грађанима Републике Србије.

Уз потребу интензивирања политичког дијалога, у разговору су посебно истакнуте могућности за сарадњу на мултилатералном плану, у области заштите животне средине и климатских промена, као и у области образовања, нарочито у оквиру пројекта „Свет у Србији“.

Свечана церемонија предаје акредитивних писама одржана је у Државној резиденцији у Суви, а амбасадора Стефановића поздравио је и почасни строј гарде оружаних снага Републике Фиџи.
Original Article