Туристичке организације Србије, Београда, Војводине и Врњачке бање, у сарадњи са путничким агенцијама из Србије, организовале су промоцију туристичке понуде Београда, Војводине, као и других крајева Србије у Тел Авиву.

Догађај је отворен поздравним обраћањем отправника послова Републике Србије у Израелу Душана Вујовића и министра туризма Израела Јоела Розвозова, који је у топлој видео поруци истакао добре односе са Србијом, који се посебно виде кроз сарадњу са канцеларијом Привредне коморе Србије у Израелу.

Директор представништва Привредне коморе Србије и почасни конзул Републике Србије у Израелу, Александар Николић, пожелео је добродошлицу гостима, а скуп су поздравили и посланик Кнесета и председник посланичке групе пријатељства са Србијом, Боаз Топоровски, и директор Одељења за Балкан у Министарству спољних послова Израела, Дан Оријан.

„Израелски гости су у периоду пре пандемије заузимали високо место на листи најбројних гостију у Београду, а 2018. и прво место у броју остварених ноћења. Ми желимо не само да поново достигнемо те бројеве, већ да их у наредном периоду и увећамо, будући да Београд и Србија имају много тога да понуде“, истакла је Јелена Станковић из Туристичке организације Београда и представила туристичке атракције, понуду за градски одмор, београдске хотеле, ресторане, музеје, излетишта, као и јеврејско наслеђе у нашем граду и бројне интересне тачке за туристе из Изреаела.

Природне лепоте наше земље, Увац, Тару, друге српске градове, бање, могућности за релаксацију и активни одмор, представила је Олга Стојановић из Туристичке организације Србије и позвала присутне да што пре посете и доживе Србију.

Културу, историју и привреду Војводине изложио је Бранислав Мамић, секретар Удружења услуга Привредне коморе Војводине. У презентацији Војводине велику пажњу привукло је јеврејско наслеђе Новог Сада и Суботице, али и понуда Фрушке горе и салаша.

Регију Копаоник, Врњачку Бању, могућности за бањски туризам и боравак у овом делу Србије представио је Иван Трифуновић, директор Туристичке организације Врњачке Бање.

Вибрантна енергија Београда, „највећи музеј на отвореном“ над ушћем Саве у Дунав, укусна јела у живописном амбијенту боемске Скадарлије, лепота наше земље, али и важне културно-историјске споне два народа били су окосница за представљање могућности за путовања израелских туриста у Београд, на презентацији у Тел Авиву коју је са великом пажњом пратило више од сто израелских туроператера, туристичких агенција и представника медија.

Посебно интересовање привукла је чињеница да је Београд једини град који има улицу Теодора Херцла, да је у Земуну сахрањен његов деда Симон Херцл, као и да је откривању назива улице присуствовао Рувен Ривлин, први израелски председник који је посетио Србију.

Велико интересовање за путовања у нашу земљу потврђено је поновним успостављањем директних авио линија између Тел Авива и Београда после готово три године паузе услед затворености за путовања, због чега је Туристичка организација Београда под својим окриљем окупила туристичке организације Србије, Војводине, Врњачке Бање, регије Копаоник, и у ексклузивном простору у крају Сарона, у Тел Авиву, у сарадњи са Привредном комором Србије, организовала промотивно-пословни догађај намењен туристичкој индустрији Израела, ком су присуствовале неке од најважнијих компанија попут "Иста" (Issta), "Есхет Турс" (Eshet Tours), "Аркиа Ерлајн" (Arkia Airline), "Офаким" (Ofakim), "Флајинг Карпет" (Flying Carpet) и многих других.

Захваљујући реномираним водичима "Мишелин гајд" (Michelin Guidе) и "Голт & Мило" (Gault & Millau), Београд је постао дестинација врхунске гастрономије, а такође је профилисан и као град бројних фестивала и урбане културе.


Original Article