Три вршачке привредно-туристичке манифестације: „Винофест“, „Вршачки венац“ и Винд рок фестивал, које ће се одржати током наредног месеца, промовисане су на конференцији за медије одржаној у Темишвару.

На представљању су, поред великог броја представника локалних и регионалних медија, учешће узели представник Савеза Срба у Румунији Дејан Попов, директорка Tуристичке организације Вршац Татјана Палковач, члан градског већа задужен за културу Трајан Крачун, директор Винд рок фестивала Кристијан Петку и конзул Марија Шошић, која је, поздрављајући присутне, истакла значај ових специфичних манифестација у неговању и очувању културне баштине и традиције житеља северног Баната, али и са аспекта увођења нових жанрова и садржаја.

Конзул Шошић је нагласила да ове манифестације посети више десетина хиљада посетилаца, међу којима велики број Румуна и Темишвараца, те да су због тога значајне за развој и јачање међусобних веза становника пограничних делова Србије и Румуније.

Представници града и Туристичке организације Вршац детаљно су представили програме манифестација, које и ове године прати више атрактивних културно-уметничких садржаја, и позвали грађане Румуније и Темишвара да посете Вршац.

Након конференције за медије присутни су могли да дегустирају српске специјалитете, а заинтересованим грађанима је подељен рекламни материјал.
Original Article