Манифестација "Дани Војводине у Темишвару" одржана је 11. и 12. августа са циљем промоције туристичке понуде Војводине намењене потенцијалним посетиоцима из овог града, као и шире пограничне регије Румуније са Србијом, коју заузима жупанија Тимиш.

Првог дана манифестације одржана је конференција за медије и презентација туристичке понуде у ресторану "Лојд" уз могућност дегустације вина из вршачког, палићког и фрушкогорског виногорја и оригиналних гастрономских специјалитета.

Присутним представницима медија, туристичких агенција и заинтересованим грађанима о значају повећања обима туристичке размене и организовању оваквих манифестација за унапређење односа говорили су генерални конзул Републике Србије у Темишвару Владан Тадић, префект жупаније Тимиш Михаи Ритивоиу, саветник председника Жупанијског савета Тимиш Виорел Коифан, потпредседник Савеза Срба у Румунији Дејан Попов, а о економским потенцијалима за развој сарадње и конкретној туристичкој понуди Војводине говорили су заменик покрајинског секретара за привреду и туризам Палимир Тот, секретар удружења услуга Привредне коморе Војводине Бранислав Мамић и директорка Туристичке организације Војводине Наташа Павловић.

У појединачним разговорима са новинарима и презентацијама на штандовима постављеним на Тргу победе, своју понуду са типичним војвођанским производима, сувенирима, народном радиношћу, брошурама и другим промотивним материјалима представиле су туристичке организације Новог Сада, Вршца, Суботице, Темерина, Бачког Петровца, Новог Бечеја, Кикинде, Сремске Митровице и Панчева.

Истовремено на самом тргу изведен је пригодан културно-уметнички програм у чијем средишту се налазио двосатни концерт женског тамбурашког оркестра "Ла Банда" из Новог Сада.


Original Article