Амбасадор Републике Србије у Албанији Слободан Вукчевић пожелео је српским привредницима добродошлицу и успешно представљање на Међународном општем привредном сајму у Тирани.

Вукчевић је рекао да је сајам добра прилика да српске компаније представе своје програме, учврсте постојеће и успоставе нове пословне везе с партнерима из Албаније, али и излагачима из других земаља.

Према његовим речима, регионална иницијатива Отворени Балкан допринеће бољој, бржој и јефтинијој трговини, заједничком тржишту рада и смањењу чекања на границама.

Подсетио је да је у првих .девет месеци ове године робна размена Србије и Албаније повећана за 28 одсто у односу на исти период 2020. године и износи 186,9 милиона евра, као и то да је Србија остварила и већи трговински суфицит – 94,1 милион евра, што је 14,6 милиона више него у истом периоду 2020. године.

Презентацију српске привреде, прехрамбене, хемијске, фармацеутске, текстилне металопрерађивачке и индустрије намештаја, на националном штанду од 280 квадратних метара организовала је Привредна комора Србије у сарадњи с Развојном агенцијом Србије.

Међународни општи привредни сајам је најзначајнији сајамски догађај у Албанији, који ове године окупља више од 20 земаља, међу којима је и Србија са 22 компаније.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)