Амбасадор Републике Србије у Албанији Слободан Вукчевић састао се сa министaрком здравља Републике Албаније Оргетом Манастирлију, са којом је разговарао о напорима Србије у борби против пандемије вируса Ковид 19.

Амбасадор је информисао министарку о свим досадашњим резултатима које је Србија остварила, укључујући набавку респиратора, изградњу више нових и специјализованих Ковид болница у Београду, Новом Саду и Крушевцу.

Посебно је истакао брзо отпочињање масовне вакцинације и омогућавање грађанима Србије да изаберу једну од 4 различите вакцине, као и да је однедавно уведена и пета, Модерна.

Подсетио је да се знатан број грађана из држава региона, укључујући и Албанију, вакцинисао у Србији.

Захвалио jе на добром третману грађана Србије у болницама у Албанији, током летње туристичке сезоне.

Током разговора министарка Манастирлију је нагласила да Србија и Албанија остварују веома добру сарадњу у оквиру Отвореног Балкана, као и да је постигнута одлична сарадња с надлежним институцијама у Србији у борби против Ковида 19, што је од обостране користи у условима пандемије.

Такође је информисала амбасадора Вукчевића о процесу вакцинације у Албанији, где грађани имају 4 вакцине на располагању, Фајзер, Астра Зенеку, Синовак и Спутњик В.

Министарка је оценила да је социјална заштита важан аспект њеног рада и да је Албанија за сарадњу са Србијом и у овом сегменту.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)