Амбасадор Републике Србије у Тирани Слободан Вукћевић састао се данас са министарком за Европу и иностране послове Републике Албаније Ољтом Џачком са којом је разговарао о темама од заједничког интереса, као и о унапређењу сарадње двеју земаља у области привреде, трговине, туризма и културе.

Саговорници су посебну пажњу посветили регионалној сарадњи и иницијативи Отворени Балкан коју су оценили као добар модел за међусобно повезивање и развој две државе, али и читавог региона.

Говорећи о европским интеграцијама, као једном од стратешких циљева Владе Републике Србије амбасадор Вукчевић и министарка Џачка изразили су очекивање да ће интеграција западног Балкана у ЕУ у будућности ићи брже.

Амбасадор Вукчевић истакао је интерес Србије у заштити права и очувању идентитета српске националне мањине у Албанији кроз примену Закона о заштити националних мањина.

Саговорници су привредну сарадњу и ниво трговинске размене Србије и Албаније оценили као врло добар с обостраном жељом да се иста у будућности развије и унапреди.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)