Амбасадор Републике Србије у Албанији Слободан Вукчевић присуствовао је традиционалном новогодишњем пријему који су за представнике дипломатског кора и међународних организација акредитованих у Републици Албанији, организовали премијер Еди Рама и његова супруга Линда.

Поред премијера госте је поздравила министарска спољних послова Ољта Џачка и доајен дипломатског кора чешки амбасадор Јарослав Лудва. Сам догађај био је прилика да се албански званичници у неформалној атмосфери сретну с амбасадорима и поразговарају о актуелним темама.

Амбасадор Вукчевић је у срдачном сусрету с државном министарком за сарадњу с Парламентом Елисом Спиропали и министарком финансија и економије Републике Албаније Дељином Ибрахимај разговарао о иницијативи Отворени Балкан. Такође, током сусрета је било речи и о предстојећем радном састанку у Тирани.

Куриозитет на вечери коју су домаћини организовали надомак Елабасана у газдинству „Розафа“, највеће компаније у Албанији која се бави ловом и прерадом рибе, била је туна тешка 500 килограма коју су недавно упецали радници те компаније, а која је током вечере послужена гостима.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)