(Last Updated On: January 26, 2022)

Амбасадорка Републике Србије у Јапану Александра Ковач одржала је предавање на Женском универзитету Шова.

Амбасадорка Ковач је говорила о историји и култури Србије, истакавши притом улогу жена и њихов допринос српском духовном и културном наслеђу. Посебан сегмент био је посвећен теми родне равноправности у Србији и правном оквиру који регулише ову област.

Предавање је путем видео конференције пратило око 80 студенткиња, које су се додатно интересовале за стандарде и напредак који је Србија остварила у области родне равноправности и унапређења права жена, нарочито у вези са обављањем извршних функција у јавном и приватном сектору.

Предавању су присуствовали професор овог Универзитета Муцуми Кишијама, који је, у склопу академске размене, током својих студија боравио у Србији, један од директора Управног одбора Друштва Јапан-Србија и бивши амбасадор Јапана у Србији Тошио Цунозаки и чланица Одбора Ецуко Цунозаки.

Пре предавања амбасадорка Ковач се сусрела са руководством ове образовне установе – канцеларком Марико Бандом и председницом Нацуко Кохаром.

Теме разговора биле су могућности за успостављање сарадње са универзитетима у Србији, програми размене студената и менторства, као и родна равноправност и оснаживање жена.

Original Article