Амбасадорка Републике Србије у Јапану Александра Ковач састала се са државном секретарком Министарства иностраних послова Јапана Такако Сузуки у оквиру обележавања 140 година пријатељских односа Србије и Јапана.

Током плодоносног састанкa, стране су размениле мишљења о потенцијалима за унапређење билатералне сарадње у низу области.

У духу солидарности која је представљала окосницу разговора, амбасадорка Ковач је изразила захвалност Јапану за подршку Србији кроз различите механизме помоћи.

Подршку Јапана процесу евроинтеграције Србије у оквиру Иницијативе за сарадњу са западним Балканом, оценила је подстицајном, нагласивши нашу чврсту опредељеност ка том путу кључном за очување мира, стабилности и економског просперитета региона.

Амбасадорка је изразила уверење у наставак узлазног тренда укупних билатералних односа, у циљу дубљег повезивања наша два народа и земље. Осим најављеним учешћем Србије на Светској изложби у Осаки 2025. године, јачање веза илустровала је и чињеницом да је завидан успех наших олимпијаца на летњим Олимпијским играма у Токију остварен синергијом индивидуалног прегалаштва, колективног напора, као и изузетног активизма јапанских градова-домаћина.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)