Управни одбор Друштва Јапан-Србија, на челу са председником Друштва Тадаши Нагаијем, бившим амбасадором Јапана у Србији и почасним грађанином Београда, приредио је у просторијама Амбасаде свечани пријем добродошлице за амбасадорку Републике Србије Александру Ковач.

У поздравним речима, председник Нагаи и један од директора Друштва, бивши амбасадор Јапана у Србији Тошио Цунозаки, пожелели су амбасадорки Ковач велики успех у обављању дужности, истакавши посебно задовољство због њених дугогодишњих веза са Јапаном и познавања јапанског језика и културе.

Представници Управног одбора Друштва Јапан-Србија обећали су подршку Друштва у даљој промоцији Србије и интензивирању сарадње две земље у свим областима, а посебно на економском плану.

Такође, истакли су значај предстојећег јубилеја 140 година дипломатских односа Србије и Јапана и изразили спремност Друштва да учествује у активностима током обележавања јубилеја у 2022. години.

Завршну реч имао је потпредседник Друштва Осаму Хирашита, који је, између осталог, потврдио спремност за активни ангажман у унапређењу и продубљивању сарадње Јапана и Србије.

Амбасадорка Ковач захвалила је Друштву на пријему и срдачној добродошлици, истакавши да Амбасада Србије остаје друга кућа за његове чланове.

Амбасадорка је изразила задовољство што број чланова расте, захваљујући напорима председника Нагаија и Управног одбора, и што се о Србији чује и у мањим градовима у Јапану, те нагласила да не треба заборавити и на подстрек који пријатељству дају братимљења између градова, јапанске компаније које послују са Србијом и укључивање младих у промотивне активности у Јапану.

Међу директорима Управног одбора налазе се и бивши амбасадор Јапана у Србији Ђунићи Марујама и бивши амбасадор Јапана у Уганди и министар саветник у Амбасади Јапана у Београду Казуаки Камеда, који су такође присуствовали пријему.

Original Article