Амбасадорка Републике Србије у Јапану Александра Ковач посетила је на Видовдан Цркву благовести у граду Сендаи и сусрела се са архиепископом сендајским Серафимом, који је на челу Источнојапанске епархије.

У срдачном разговору истакнуто је да је пријатељство Српске православне цркве и Јапанске православне цркве допринело снажењу веза две земље током 140 година дугих билатералних односа.

Оцењено је да су солидарност и помоћ грађана Србије након разорног земљотреса и цунамија, који су 2011. године погодили регион Тохоку, у којем се налази Сендаи, на посебан начин учврстиле пријатељство два народа.

Амбасадорка Ковач захвалила је архиепископу Серафиму на континуираној подршци коју пружа заштити угроженог српског верског и културног наслеђа на Косову и Метохији.

Током обиласка Цркве благовести, архиепископ Серафим представио је амбасадорки брошуру о манастиру Високи Дечани, као и књигу мисли владике Николаја Велимировића, које су преведене на јапански језик и доступне верницима и посетиоцима цркве.

Original Article