Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се данас, на маргинама скупа поводом 60. годишњице прве конференције Покрета несврстаних земаља, са министром иностраних послова и међународне трговине Зимбабвеа Фредериком Макамуреом Шавом.

Саговорници су изразили задовољство чињеницом да је обележавање јубилеја ПНЗ у Београду пружило прилику за наставак унапређења сарадње Србије и Зимбабвеа и наставак контаката на високом нивоу.

У разговору је констатовано да је унапређење политичког дијалога путем размене посета на високом и највишем нивоу у обостраном интересу.

Селаковић је и овом приликом захвалио Зимбабвеу због принципијелне и доследне подршке територијалном интегритету и суверенитету Србије и заштити наших државних и националних интереса у оквиру мултилатералних организација.

Министри су се сагласили да су односи двеју земаља традиционално пријатељски и да је потребно учини напоре како би економска сарадња била подигнута на виши ниво.

Министар Селаковић констатовао је да постоји изузетан простор за јачање трговинске сарадње, као и сарадње у области пољопривреде.

Шеф српске дипломатије је изразио уверење да ће планирано отварање нашег дипломатско-конзуларног представништва у Харареу убрзати обнављање блиских односа и сарадње наших двеју држава.

Шеф дипломатије Зимбабвеа захвалио је Србији на солидарности и донацији 30.000 доза вакцина тој земљи.Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)