Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се на маргинама Министарског савета ОЕБС-а са министром спољних послова Киргиске Републике Русланом Казакбајевом.

Министар Селаковић истакао је да су односи две земље традиционално добри и без отворених питања, али да треба радити на њиховом додатном интензивирању. У том смислу, Селаковић је рекао да би узајамне посете на највишем и високом нивоу биле веома корисне за даље јачање сарадње.

Позвао је министра Казакбајева да посети Србију, али и пренео интерес да се у догледном периоду реализује његова посета Киргиској Републици.

Шеф српске дипломатије посебно је захвалио на чврстом ставу те земље по питању КиМ, изневши очекивање да ће се са таквом недвосмисленом подршком наставити билатерално, и у међународним организацијама.

Селаковић је оценио да је економска сарадња није у складу са пријатељским односима две земље. Навео је потенцијале у областима пољопривреде, енергетике, прехрамбене и текстилне индустрије, посебно напомињући да је неопходно што скорије регулисати уговорно-правне основе у области економије.Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)