Министар спољних послова Србије Никола Селаковић разговарао је у Њујорку са министром иностраних послова Јерменије Араратом Мирзојаном.

Селаковић је констатовао традиционално добре и пријатељске односе Србије и Јерменије и изразио спремност за интензивирање политичког дијалога и унапређење укупних односа наше две земље.

Министар је захвалио Јерменији на принципијелној позицији по питању КиМ и њиховом непризнавању једнострано проглашене независности тзв. Косова. Такође, упознао је саговорника са актуелном ситуацијом на КиМ и континуираним неспровођењем Бриселског споразума и применом једностраних мера.

Разговарано је и о значају размена посета на највишем и високом нивоу, а шеф српске дипломатије најавио је ускоро именовање амбасадора у Јеревану и изнео очекивање да ће Јерменија у што скоријем периоду отворити амбасаду у Београду.

Такође, министар Селаковић је указао да је робна размена далеко испод потенцијала привреда две земље и поручио да је Србија заинтересована за идентификовање области од заједничког интереса како би наша економска сарадња била на задовољавајућем нивоу.

Селаковић је јерменског министра упознао са успесима економских реформи Србије у претходних седам година.
Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)