(Last Updated On: February 21, 2022)

Надомак Хаване, у месту Хајманитас, инаугурисан је Мурал пријатељства Србије и Кубе, дело Хосеа Фустера, престижног кубанског уметника.

Тиме је започет низ културно-уметничких активности од успостављања 120 година дипломатских односа две земље.

Амбасадор Републике Србије у Хавани Данило Пантовић поздравио је госте, представнике кубанских државних институција, чланове дипломатског кора, представника Руске православне цркве у Хавани, као и друге званице из области друштвеног живота, те представнике дијаспоре.

Амбасадор је истакао да се 4. новембра ове године навршава 120 година дипломатских односа Србије и Кубе, те додао да је овај датум утврђен на основу писане честитке краља Србије Александра Обреновића упућене Томасу Естради Палми, изабраном председнику Републике Кубе, поводом његове инаугурације.

Пантовић је рекао да између Србије и Кубе владају односи обостраног разумевања, пријатељства, сарадње и подршке, посебно у областима које су од стратешког значаја за обе земље. Он је нагласио да ће Србија и Куба у будућности наставити пријатељску сарадњу, као и да су наше везе, као и увек, везе братства.

Након инаугурације, приређен је пригодан пријем у Музеју Фустер.

Original Article