Поводом Дана примирја у Првом светском рату и 103 године од ослобођења Херцег Новог од аустроугарске окупације, огранизована је манифестација у манастиру Савина.

Догађају су, поред грађана и представника удружења, присуствовали највиши представници општине Херцег Нови Стеван Катић, Иван Отовић и Мирко Мустур, представници амбасаде Србије у Подгорици Мићо Роговић и Предраг Стефановић, као и представник Генералног конзулата Републике Србије Зоран Дојчиновић, који су том приликом положили венце на споменик стрељаним бокељским родољубима у Првом свестком рату.

Тим поводом, одржана је литургија у манастиру Савина коју су служили свештеници Митрополије црногорско-приморске, а након литургије, испред споменика стрељаним бокељским родољубима и палим борцима у Првом светском рату, у склопу манастирског комплекса, служен је парастос невиним жртвама и погинулим родољубима у Великом рату.

Манифестација, је организована од стране невладиних удружења ,,Коло српских сестара“, ,,Матица Бока“, ,,Карађорђе“, ,,Српски соколи“, Српског просветног и култруног друштва ,,Просвјета“, Витешког друштва ,,Свети Стефан“.

Том приликом, присутнима се обратио конзул жеран у Генералном конзулату Републике Србије у Херцег Новом Зоран Дојчиновић.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)