(Last Updated On: March 19, 2022)

Амбасадор Републике Србије у Швајцарској Горан Брадић присуствовао је другом Фестивалу српског фолклора, који је 19. марта одржан у Дитикону.

На овом фестивалу наступило је 35 ансамбала са близу 900 учесника из 19 културно-уметничких друштава које окупља Савез српског фолклора Швајцарске (ССФШ), као и два ансамбла из Немачке и један из Француске.

Обраћајући се присутнима, амбасадор Брадић је захвалио домаћинима и организаторима, а првенствено учесницима манифестације на свему што раде да би очували идентитет, језик, веру, обичаје и традицију Србије.

Подсетио је, такође, на важне историјске датуме који се обележавају у марту – Погром на Косову и Метохији и почетак 78-дневне агресија НАТО на СР Југославију – и неопходност неговања културе сећања.

Амбасадор је позвао и охрабрио наше младе предузетнике из Швајцарске да наставе са трендом отварања фирми у Србији и јачањем свих облика сарадње између Србије и Швајцарске, а посебно у области привреде и информационих и комуникационих технологија.

Председник Савеза српског фолклора Швајцарске Ненад Миленковић и представници културно-уметничких друштава изразили су захвалност на рекордно великој финансијској подршци коју су, на последњем конкурсу, клубови у Швајцарској добили од државе, односно од Министарства спољних послова и Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону.

Хала у Дитикону, која има капацитет од 3.500 места, била је испуњена до последњег места, чиме је још једном потврђено велико интересовање дијаспоре у Швајцарској за одржавање оваквих манифестација.

Original Article