Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се данас у Њујорку са министром иностраних послова Мађарске Петером Сијартом.

Министри су разговарали о реализацији закључака донетих на недавној шестој Заједничкој седници двеју влада и задацима два министарства.

Селаковић је том приликом констатовао да су редовни и чести сусрети шефова дипломатија Србије и Мађарске доказ чврстих и пријатељских односа двеју земаља, који су на највишем нивоу у новијој историји.

Пријатељски лични односи председника Александра Вучића и Виктора Орбана и честе размене посета на високом и највишем нивоу, према његовим речима, пружају стабилан политички темељ за развој свих аспеката сарадње Србије и Мађарске.

Селаковић је и овом приликом захвалио Мађарској на доследној и експлицитној подршци Србији у процесу евроинтеграција, и ставу да је нашој земљи, као економском и политичком епицентру региона, место у ЕУ.

Министар Селаковић је саговорника упознао са најновијим провокацијама Приштине и тренутном ситуацијом на Косову и Метохији.

Србија ће, према речима министра Селаковића, наставити да буде стуб стабилности региона и промотер мирног и политичког решавања несугласица, али инсистира и да међународна заједница уложи напоре како би спречила опасне и дестабилизујуће активности Приштине.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)