Амбасадорка Републике Србије у Јапану Александра Ковач састала се у седишту јапанске корпорације ,,Нидек“ (Nidec) у Кјоту са саветником председника те корпорације и бившим амбасадором у Србији Рјуићијем Танабеом.

Поводом церемоније полагања камена темељца нове фабрике електричних мотора ,,Нидек“ (Nidec) у Србији, којем су присуствовали председник Србије Александар Вучић, председник компаније и јапански амбасадор у Београду, током сусрета амбасадорке Ковач са Рјуићијем Танабеом потврђена је привлачност и поузданост Србије за јапанске инвеститоре.

Амбасадорка Ковач пренела је задовољство председника Републике Србије Александра Вучића и осталих високих званичника због тога што поменути пројекат суштински мења позицију Србије и јача економију на најбржи начин.

У разговору је истакнута и спремност да заједнички обележимо предстојећи јубилеј 140 година дипломатских односа Србије и Јапана.

Амбасадорка Ковач и саветник председника корпорације Танабе изразили су узајамну спремност за продубљивање и проширивање сарадње, нарочито у контексту економске промоције Србије у Јапану и даљег ангажовања на привлачењу потенцијалних јапанских инвестиција.

Током сусрета, амбасадорка Ковач имала је прилику да се ближе упозна са почецима пословања компаније ,,Нидек“ (Nidec), која је основана 1973. године, као и са мотивацијом њеног руководства за одлуку о улагању у Србију.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)