Министар спољних послова Србије Никола Селаковић састао се данас, на маргинама Састанка на високом нивоу посвећеног обележавању 60. годишњице прве конференције Покрета несврстаних земаља, са Алфом Баријем, министром спољних послова, сарадње, афричких интеграција и дијаспоре Буркине Фасо.

Министар Селаковић је изразио задовољство што министар Бари присуствује обележавању овог значајног јубилеја несврстаних у Београду, изразивши очекивање да ће овај сусрет бити само увод у даље разговоре и учесталију комуникацију.

Селаковић је оценио да билатерални односи нису довољно развијени, иако су успостављени давне 1968. године, и поручио да је потребно активно радити на јачању политичког дијалога, чему би умногоме допринела размена посета на високом и највишем нивоу.

Такође, Селаковић је пренео спремност Србије за унапређење економске и привредне сарадње и као погодне области издвојио пољопривреду, инфраструктуру и образовање.

Говорећи о сарадњи у области образовања, Селаковић је посебно напоменуо програм стипендирања страних студената „Свет у Србији“, изразивши наду да ће студенти из Буркине Фасо наставити да се пријављују. Истакао је да је Србија спремна да, у оквиру овог пројекта, од наредне године стипендира четири пута већи број студената.Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)