Oтправница послова Амбасаде Рeпублике Србије у Јерменији Татјана Панајотовић Цветковић је гостовала на Америчком универзитету у Јерменији на позив шефа Катедре за политичке науке и међународне односе професора Вахрама Тер-Матевосјана, професора Асбеда Кочикијана и Уроша Прокића,

Панајoтовић Цветковић је одржала предавање у оквиру серије под називом „Разговори са амбасадорима“, на тему билатералних односа Србије и Јерменије и спољне политике Србије, са акцентом на европским интеграцијама, безбедносној политици и дијалогу Београда и Приштине у Бриселу. Присутнима су представљени и економски успеси Републике Србије у претходном периоду и актуелна ситуација на Косову и Метохији.

Овом двосатном предавању је присуствовало око 60 студената и професора Америчког универзитета у Јерменији. Присутни су показали велико интересовање за наведене теме, па је Панајотовић Цветковић после излагања одговарала на бројна питања.

Студенти и професори су се највише интересовали за процес реформи и искуства Србије која би могла да буду применљива у Јерменији, питање КиМ, однос Београда према хуманитарним питањима која се тичу Јерменије, регионално повезивање, европску перспективу и однос Србије са ЕУ, САД, Руском Федерацијом и НР Кином.

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)