Отправница послова Амбасаде Србије у Јерменији Татјана Панајотовић Цветковић састала се са министром привреде Јерменије Ваханом Керобјаном. Састанку су са јерменске стране присуствовали и заменици министра Аршак Аслањан, задужен за међународну сарадњу, ЕУ, ЕАЕУ и спољну трговину, и Рафајел Геворгјан, надлежан за средња и мала предузећа, интелектуалну својину, иновације и лаку индустрију.

Уз осврт на развој билатералних односа Србије и Јерменије, Панајотовић Цветковић је представила економски развој Србије и потенцијале за сарадњу. Током разговара указано је на компатибилност привреда, као и на чињеницу да ће укидање виза за држављане две земље, недавно отварање Амбасаде Србије у Јеревану и ступање на снагу Споразума о слободној трговини између Републике Србије и Евроазијске економске уније (ЕАЕУ), у којој је и Јерменија, дати додатни импулс за унапређење привредне сарадње.
Са министром Керобјаном су размењене информације о плановима за одржавање Међувладине комисије за економску, научну и техничку сарадњу, реализацију посета и пословних форума и могућности за сарадњу, посебно у области пољопривреде, трговине, информационих технологија и науке.

Original Article

(Visited 4 times, 1 visits today)