Амбасадорка Републике Србије у Јерменији Татјана Панајотовић Цветковић предводила је делегацију Републике Србије на 67. заседању Комисије за Европу Светске туристичке организације Уједињених нација, које је одржано 1-3. јуна у Јеревану.

У раду Европске комисије Светске туристичке организације учествовале су делегације из 35 земаља, а отварању састанка су присуствовали заменик премијера Јерменије Хамбардзум Матевосјан, министар економије Јерменије Вахан Керобјан и генерални секретар Светске туристичке организације Зураб Пололикашвили.

Састанак је првенствено био посвећен стратегији за опоравак и јачање туристичког сектора у време актуелних глобалних изазова, пандемије Ковид-19 и ситуације у Украјини. Генерални секретар Пололикашвили је представио извештај о раду организације, а затим је представљен и извештај о ангажовању организације и резултатима у Европи.

Током сусрета амбасадорке Панајотовић Цветковић са генералним секретаром Пололикашвилијим, као и са председником Комисије за Европу, замеником министра туризма Грчке Софијом Захараки, позитивно је оцењена сарадња Србије са Светском туристичком организацијом.

За домаћина следећег заседања Комисије за Европу Светске туристичке организације Уједињених нација у 2023. години изабрана је Бугарска.

Original Article