БЕОГРАД, 4.априла (Тањуг) – Диркеторка института „Батут“ Верица Јовановић упитана за ситуацију у два старачка дома – „Доживети стоту“ и „Стара пруга“ – нагласила је да је епидемиолошка ситуација у домовима под контролом.

Јовановић је, на конференцији за штампу, указала да се ради о врло важним установама, које припадају сектору за рад и социјалну застситу, а који пружају здравствену помоћ.

“Нега корисника тих смештаја је од великог значаја и у највећем проценту је здравствена. Градски завод је надлежан када је реч о примени превентивних мера. Укључени смо у праћење епидемиолошке ситуације. Мере које препоручујемо су на снази. Све што је требало пружити је предузето“, подвукла је она.

Јовановић је указала да све установе које пружају здравстену заштиту морају да примене све мере које су предвиђене за такве институције.

Нагласила је да се не одступа ни од каквих мера које се примењују у тим институцијама, а с обзиром да се ради о колективном смештају примењују се мере изолације, односно изолују се позитивни на корону.

Што се тестирања у ове две установе тиче, рекла је да се она спроводе према индикацијама и критеријумима које дефинише Градски завод, и додала да у овом тренутку не може изнети прецизне податке.

Original Article