Амбасадор Републике Србије у Софији Жељко Јовић изјавио је за Танјуг да је Љуљзим Сулејмани, држављанин Србије из Прешева који је међу преживелим путницима из аутобуса који се запалио у Бугарској, у добром општем стању и да нема озбиљнијих повреда.

Амбасадор Јовић и шефица конзуларног одељења Славица Панић посетили су данас Сулејманија, који је смештен у болници Пирогов у Софији.

"Он је у добром општем стању, нема неких озбиљнијих повреда. Наравно, као и после сваке овакве трагичне несреће, он мора да остане на неким испитивањима, али очекујем да уз негу, пажњу и његово добро опште стање врло брзо изађе из болнице и оде кући", рекао је Јовић.

Додао је да је амбасада Србије у Бугарској Сулејманију понудила сваку врсту подршке и помоћи.

"Ступили смо у контакт са његовом породицом, чули смо се са његовим оцем, који је већ у Софији и ставили смо им се апсолутно на располагање", рекао је Јовић.

Навео је да је са Сулејманијем, који је 1995. годиште, у аутобусу била и његова вереница, држављанка Северне Македоније која је, такође, повређена и налази се у истој болници.

"Нисам имао прилику и њу да видим. Из онога што су ми рекли, претпостављам да је нешто теже повређена од њега, али је исто тако бољег општег стања, није у интензивној нези, тако да очекујем да обоје врло брзо напусте болницу. Наравно, то неће бити сутра, али ако све буде у реду претпостављам да ће у наредним данима моћи да напусте болницу", додао је Јовић.

У саобраћајној несрећи на аутопуту Софија-Благојевград, близу села Боснек, ноћас у три сата запалио се аутобус са северномакедонским регистарским таблицама, који се враћао из Истанбула.

У тој несрећи погинуло је 46 путника, а седам повређено.

Извор: Танјуг

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)