Амбасадор Републике Србије у Софији Жељко Јовић изјавио је да још увек нема ниједне званичне потврде да међу страдалима у несрећи северномакедноског аутобуса у Бугарској има српских држављана.

Јовић је за Танјуг рекао да је Амбасада у контакту са надлежним бугарским институцијама, укључујући Министасртво спољних послова и саобраћајну полицију, али да нико до сада није дао ниједну званичну потврду да међу страдалима има држављана Србије.

,,Све спекулације из медија се, према мојој претпоставци, базирају на списковима путника који је имала туристичка агенција. Велико је питање ко је заиста био у аутобусу, у медијима се спекулише да су се препакивали из аутобуса у аутобус, јер су четири аутобуса кренула из Турске'', рекао је Јовић.

Према информацијама, последња станица аутобуса била је на једној бензинској пумпи близу Софије, па се претпоставља да је ту могло доћи до прелажења путника из једног аутобуса у други.

Јовић је казао да је бугарски министар полиције са лица места изјавио да је слика ''катастрофална'' и да су страдали изгорели до непрепознатљивости, а да је једина могућа идентификација путем ДНK анализе.

Извор: Танјуг

Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)