(Last Updated On: October 15, 2020)

У оквиру Омладинске добротворне патриотске акције „Путеви славе – наша историја“ Србију су посетили учесници истоимене манифестације.

Пошто је обишла места војничке славе и великих битака времена Другог светског рата у Белорусији, Пољској, Чешкој, Словачкој и Мађарској делегација учесника патриотске Акције стигла је у Србију.

Прва тачка руте кроз Србију постао је РЦНК „Руски дом“ у Београду, где су се учесници састали са Руководиоцем представништва Росотрудничества у Републици Србији Надеждом Кушченковом.

Даље су учесници омладинског покрета посетили Споменик ослободиоцима Београда, Музеј Николе Тесле, а наступили су на концертима у Панчеву и Крагујевцу.

Акција „Путеви славе – наша историја“ организује се од 2016. године уз подршку Владе Ростовске области и Администрације града Ростов на Дону, Главне команде и Централног официсрског клуба ваздушно-космичких снага Руске Федерације, Штаба Јужног војног округа, Ростовског државног универзитета путева комуникације у оквиру партијског пројекта „Историјско сећање Ростовског регионалног одељења партије „Јединствена Русија“.

Original Article