Билатералне-политичке-консултације-са-Министарством-спољних-послова-Републике-Габон



(Last Updated On: April 20, 2023)

У Министарству спољних послова Републике Србије одржане су билатералне политичке консултације са Министарством спољних послова Републике Габон, које је водио државни секретар амбасадор Горан Алексић.

Габонску делегацију је предводила делегирана министарка за спољне послове Јоланда Нијонда.

Током консултација потврђени су добри билатерални односи и приврженост принципима међународног права, пре свега суверенитету и територијалном интегритету држава.

Посебно је истакнуто да се 2023. године навршава 50 година од успостављања дипломатских односа и да билатералне односе треба ојачати кроз сусрете високих и највиших званичника две државе.

Државни секретар Горан Алексић захвалио је на подршци коју Република Габон пружа територијалној целовитости Републике Србије, те је подвукао нашу опредељеност за даље унапређење пријатељских односа и сарадње. Као посебне области од интереса су издвојене одбрана, пољопривреда и спорт.

У делегацији Министарства спољних послова Републике Габон су били амбасадор Мајкл Бијанг, шеф сталне мисије Републике Габон при УН, Жан Бернар Авума амбасадор Републике Габон у Републици Турској, амбасадор Ги Нколо, генерални директор Министарства спољних послова Републике Габон и амбасадор Жорж Бекале, директор Одељења за Европу у габонском Министарству спољних послова.

Read More